Shikakai seemned

Mis on Shikakai?

Shikakai, teaduslikult tuntud kui Acacia concinna, on väike põõsas, mis on pärit Indiast. Selle nimi tõlgitakse sanskriti keeles “puuvili juustele”. Juba sajandeid on see olnud oluline osa ayurvedilisest juuksehooldusest tänu oma märkimisväärsetele omadustele. Selles artiklis anname lühiülevaatte ajurveda ajaloost ja käsitleme shikakai suurepäraseid omadusi juustele. Artikli lõpus jagame teiega lihsaid retspte kuidas Shikakai-pulbrit kodus kasutada. 

Ayurveda juuksehooldus: Lühike ülevaade

Ayurveda, muistne India meditsiinisüsteem, rõhutab holistilist heaolu. Juuksehoolduses arvestab Ayurveda kolme dosha tasakaalu: Vata, Pitta ja Kapha. Shikakai sobib nende põhimõtetega suurepäraselt kokku. Shikakail on rikkalik ajalugu, mis ulatub tuhandete aastate taha. 

Shikakai  on traditsiooniline puhastusvahend: Muistse Indias kasutati shikakait loodusliku šampoonina. Selle õrn puhastusvahend eemaldas mustuse ja liigse rasu ilma peanahka kuivatamata.

Hooldusime: Shikakai toimib loodusliku palsamina, jättes juuksed pehmeks ja hõlpsasti käsitletavaks.

Peanaha rahustaja: See leevendab ärritunud peanahka ja ennetab kõõma.

Shikakai pulbri eelised

Õrn puhastusvahend

Shikakai puhastab, kahjustamata peanaha loomulikku pH-tasakaalu. Erinevalt keemilisi aineid sisaldavatest šampoonidest ei eemalda see olulusi õlisid.

Toidab ja tugevdab juukseid

Vitamiinide (A, C, D, E) ja antioksüdantide rikkus soodustab juuste kasvu. Tugevdab juukseid ja vähendades murdumist.

Kontrollib kõõma

Shikakai antimikroobsed omadused võitlevad kõõma tekitavate seentega.

Teeb juuksed läikivaks ja pehmeks

Lisab läiget ilma kunstlike silikoonideta. Jätab juuksed siidiselt siledaks. Kui olete pesnud juuksed shikakai-pulbriga siis ei ole juuksepalsamit vaja või võite seda kasutada bäga vähe. 

Terved säravad juuksed

Tee-ise Shikakai juukseretseptid

Shikakai juuste pesemine

Sega shikakai pulber veega pastaks.

Kanna märgadele juustele, masseeri õrnalt ja loputa hoolikalt.

Naudi puhtaid ja elastsed juukseid!

Shikakai juuksemask

Sega shikakai pulber jogurti, vee või puhta aaloe vera geeliga vahekorras 2 osa vedelikku ja 1 osa shikakai-pulbrit. 

Kanna niisketele juustele ja jäta 30 minutiks mõjuma.

Loputa kuni loputusvesi on selge. 

Shikakai juukseõli infusioon

Kuumuta kookosõli ( ära lase keema) ning lisä shikakai-pulber. 

Kurna ja lase infundeeritud õlil jahtuda.

Masseeri peanahka toitmiseks.

Radico shikakai pulbri leiate siit

Amla, reetha & shikakai juuksemask

Shikakai sobib suurepäraselt reetha- ja amlapulbriga kokku. See suurepärane puhastuspulber on mitmetoimeline: see puhastab ja koorib kergelt peanahka, puhastab juuksed ja teeb juuksed läikivaks ja kohevaks. Seda segu on ajurveeda juuksehoolduses kasutatud sadu aastaid. 

Sega  2 osa sooja vett (umbes 60 C ) ja 1 osa pulbrit. Kui tundub, et segu on liiga vedel siis lisa pulbrit. Juuksemaks peaks jääma jogurtti-paksuseks. Kanna juustele ja kata juuksed biokilega ja sooja rätikuga. Jäta mõjuma vähemalt 30 minutiks. Loputa juuksed. 

Shikakai naha hoolduses

Shikakai pulbrit on Indias kasutatud naha hooldamiseks juba sajandeid. Shikakai on rikas antioksüdantide poolest ja omab põletikuvastaseid omadusi, mis võivad leevendada naha ärritust.

Siin on mõned shikakai pulbri eelised nahale:

  • Vähendab naha ärritust: Shikakai rahustavad omadused aitavad vähendada naha ärritust. Ekseem ja psoriaas on kaks nahahaigust, mida sageli ravitakse. Shikakai põletikuvastased omadused võivad aidata ka sügeluse ja punetuse vähendamisel, mida need haigused põhjustavad.
  • Parandab naha tekstuuri: Shikakait saab kasutada naha üldise tekstuuri parandamiseks. DIY retseptid ja nahahooldustooted segatakse sageli teiste koostisosadega nagu jogurt või mesi. Shikakai sisaldab A, C ja E- vitamiine, mis võivad aidata nahka seestpoolt toites, muutes selle siledaks ja tervislikuks.
  • Võitleb vabade radikaalide vastu: Shikakais sisalduvad antioksüdandid aitavad võidelda vabade radikaalide vastu, mis võivad nahka kahjustada. Lisaks aknele võivad vabad radikaalid põhjustada ka kortse. Shikakai sisaldab olulisi toitaineid, nagu C-vitamiin, mis võivad aidata vabade radikaalide kõrvaldamisel ja naha kaitsmisel.
  • Puhastab nahka: Aja jooksul võivad raskemetallide ja muude saasteainete kogunemine nahas põhjustada tuhmi, elutu naha. Shikakai nahale kasulike antioksüdantide abil saab aidata nahka puhastada, taastades selle noorusliku välimuse ja tunde.
  • Vähendab rasuse naha probleeme: Shikakai on ideaalne toode rasusele nahale, kuna see sisaldab saponiine, mis võivad aidata reguleerida rasu tootmist. Saponiinid lahustavad naha peal kogunevat rasu, mis võib ummistada poore ja tekitada liigset rasu.
  • Hoolitseb nahainfektsioonide eest: Shikakai antibakteriaalsed omadused võivad aidata ravida nahaprobleeme nagu akne. Pooride puhtana hoidmine võib aidata ka tulevaste löövete ennetamisel. 

Shikakai looduslik näomask

Lõpetuseks 

Ole loov ja katseta mis toimib sinu juustele ja nahale. Iga juuksetüüp ja peanahk on individuaalne. Seetõttu see mis sobib ühele ei pea sobima teisele. Naturaalsetel juukshooldustoodetel on see eelis, et nad ei riku juukseid. Seega on need turvalised kasutada. 

Pea meeles, et järjepidevus on võti! Lisa shikakai oma rutiini tervemate ja õnnelikumate kiharate nimel.