6 soovitust kuidas kodus edukalt taimse juuksevärviga juukseid värvida

Radico Colour Me Organic Auburn Red

Ajurveeda taimi on kasutatud naha, juuste ja peanaha raviks idamaades juba aastatuhandeid ning erinevaid taimi kokku segades saadi ka juuksevärve. Juba muistses Egiptuses kasutati hennataimedest pulbrit naha kaunistamiseks. 

Juuste värvimine taimedega seondub sageli esimesena henna ja punased juuksed. Tegelikult on henna vaid üks paljudest taimsete värvainete koostisosadest. Taimedega värvides võib lõpptulemuseks olla punakad toonid, soojad kuldsed toonid ja erinevad tumedad värvitoonid. 

Ajurveeda taimi võib kasutada ka toitvate ja puhastavate juuksemaskide valmistamiseks juustele ja peanahale. Selles artiklis käsitletakse Radico Color Me Organici taimsete värvide kasutamist ning jagatakse parimaid näpunäiteid, kuidas kodus taimevärviga juukseid värvida.

Taimede kasutamine juuksehoolduses

Kevad on traditsiooniliselt kõige uue aeg. Kuna päev pikeneb ja päikesevalgust on rohkem, soovitakse ka oma juustele midagi uut teha, näiteks uus soeng või juuksevärvi värskendamine. Juuksevärvide värvimine taimsete värvainetega on keskkonnasõbralik viis, mis ei riku ja kuivata juukseid - seetõttu kasvab taimsete juuksevärvide populaarsus kiirelt. 

Taimne värv on täiesti ohutu, ökoloogiline ja täielikult biolagunev ega koorma keskkonda. Lisaks võib taimne värv olla ainus võimalus juuste värvimiseks, kui kliendil on tekkinud allergia traditsiooniliste sünteetilisi kemikaale sisaldavate juuksevärvide suhtes. Radico Color Me Organic orgaanilised taimevärvid on valmistatud ajurveeda ürtidest. Ajurveeda taimne juuksevärv sisaldab taimi, mis värvivad, ravivad peanahka ja stimuleerivad juuste kasvu. 

Juuksevärvimine taimsete värvainetega on põnev. Sõltuvalt juuste seisundist ja teie enda värvist võib tulemus olla erinev. Taimevärvi pikaajaline kasutamine parandab juuste seisundit ning muudab need elujõuliseks ja läikivaks.

Soovitused ja näpunäited koduseks kasutuseks

Oleme salongitöös ja e-poes suhelnud paljude tarbijatega, kellele taimne juuksevärv on veel tundmatu. Siin on soovitused ja näpunäited selle kohta, kuidas kodus juukseid Radico Color Me Organicuga värvida:

Kasuta taimset juuksevärvi ainult puhaste juustega

Erinevalt traditsioonilistest juuksevärvidest tuleb juukseid enne taimse juuksevärviga värvimist alati puhtaks pesta. Rasuse juukse peale taimne juuksevärv ei kinnitu. Soovitame alati kasutada orgaanilist šampooni. Kui aga värvite kodus esimest korda, siis soovitame kindlasti teha juuste sügavpuhastus saviga või kasutada Radico Hair Wash & Treatment juuksepuhastuspulbrit. Sobivad savitooted leiate siit. 

Valige värvitoon oma juuksevärvile võimalikult lähedane või 1-2 tooni tumedam

Palun arvestage ka sellega, et taimse juuksevärviga on võimatu juukseid helendada. Põhjus on lihtne – looduses ei ole helendavaid ja värvi eemaldavaid taimi. 

Kasutage juuksevärvi koheselt

Segage juuksevärv umbes 70-kraadise veega ning kasutage juuksevärvi kohe. Ärge tehke juuksevärvi valmis päev varem või kui juuksevärvi üle jääb siis ärge säilitage seda külmkapis järgmise korrani või andke sõbrannale. 

Segage juuksevärvi kuni see on ühtlane

Taimne värv segatakse ühtlaselt, nii et see sarnaneb oma paksuselt Kreeka jogurtiga. Color Me Organic orgaanilisi juuksevärve võite ka omavahel segada. 

Laske värvil mõjuda vähemalt üks tund

Mida tumedamat värvitooni soovite saavutada, seda pikem on mõjuaeg. Tumedate värvitoonide puhul laske juuksevärvil mõjuda 1-3 tundi.

Loputage leige veega ja ärge kasutage šampooni

Juuksevärv oksüdeerub veel 2-3 päeva pärast värvimist – seega, teie juuksed saavutavad parima värvuse alles mõni päev hiljem. 

Kokkuvõtteks

Et taimse juuksevärviga parim lõpptulemus saavutada lugege kindlasti hoolega läbi Radico juuksevärvi pakendis olev kasutamisjuhend. Radico Colour Me Organic taimsed juuksevärvid leiate siit. Radico juuksevärve võid osta ka Biomarketitest, Tradehouse Ilukaubamajast ja Prisma Peremarketitest Tallinnas. 

Ja kallid sõbrad, kui te kodus ise ei soovi juuste värvimisega end vaevata, siis seadke sammud meie koostööpartnerite professionaalsete juuksurite poole, kus asjatundjad juuksurid leiavad teie juustele parima taimsevärvi lahenduse ja teie võite selle aja nautida! Juuksurid, kes kasutavad Radico juuksevärve leiad siit. 

Ja siin maikuu boonus: maikuus iga Radico juuksevärvi ostuga kaasa kingituseks Radico Hair Wash & Treatment juuksepuhastuspulber 30g, väärtus 12,50€/100g. 

Soovime Teile ilusat kevadet ja häid juuksevärvimise hetki!