Parimad ayurveeda taimed peanaha looduslikuks puhastamiseks

Kaunid juuksed on iga naise kroon. Kaunite juuste saamiseks on oluline mõista tervisliku peanaha hooldamise tähtsust. Üks viis selle saavutamiseks on lisada Ayurveda ürte oma peanaha puhastamise rutiini. Ayurveda, iidne India meditsiinisüsteem, pakub holistilist lähenemist juuksehooldusele, keskendudes tasakaalule ja looduslikule ravile. Ayurveeda taimi on viimase aastakümne jooksul uuritud ka teadlaste poolt ning on teaduslikult tõestanud neid taimede raviomadusi mida ayurveeda meditsiinis on teatud juba aastatuhandeid. Selles artiklis tutvustame kuut erinevat ayurveeda taime, mis puhastavad sinu peanahka ja aitavad sul saada kaunid ja imeilusad juuksed ning edendada peanaha tervist. 

Orgaanilised Ayurveeda taimed

Ayurveda üheks põhimõtteks on uskumus, et hea tervis algab tervisliku seedesüsteemiga. Sarnaselt on tervislik peanahk oluline tervislike juuste kasvuks. Ayurveda taimed aitavad puhastada peanahka, eemaldada lisandeid ning luua ideaalse keskkonna juuste õitsenguks. Siin on mõned levinumad Ayurveda taimed, mida saate oma peanaha puhastamise rutiini lisada:

Neem

Tuntud oma antibakteriaalsete ja seentevastaste omaduste poolest, on neem võimas taim, mis aitab puhastada peanahka ja soodustada juuste kasvu. Neemiõli või neemi pulbrit saab kasutada juuksemaskides või peanaharavimites, et puhastada peanahka ja vähendada kõõma.

Amla 

Amla (Phyllanthus Emblica) on tuntud ka kui India karusmari, sisaldab rohkelt askorbiinhapet (C-vitamiini), emblikaniiniat ja tanniine. See on rikas antioksüdanttide poolest tehes selle suurepäraseks taimeks peanaha toitmiseks ja juuksefolliikulite tugevdamiseks. Amla soodustab juuste kasvu, ennetab halliks muutumist ja juuste väljalangemist. Annab juustele volüümi.

Amlavili -ayurveeda taim

Bhringhraj

Bhringhraj (Eclipta prostrata) on Indias populaarne loodusliku juuksetoonikuna. Bhringhraj sisaldab palju flavonoide, taimseid steroide ja terpenoide. Bhringhraj on Ayurveda juuksehoolduse võtmeelement, stimuleerib tervete juuste kasvu ning säilitab nende värvi ja sära. Bhringraj on meie esimene loodusliku juuksehoolduse ja juuste väljalangemise ravimtaim. See on kuulus Ayurveda juuksehooldustaim.

Brahmi

Brahmi, mida tuntakse ka kui gotu kolat, on jahutav ürt, mis aitab leevendada ärritunud peanaha seisundeid nagu psoriaas ja ekseem. Brahmi õli või brahmi-infundeeritud juuksehooldustooted võivad aidata vähendada põletikku ja edendada peanaha tervist.

Shikakai

Shikakai sisaldab palju A-, C-, D- ja K-vitamiine, mis koos moodustavad tugeva antioksüdantkaitse. Shikakai tasakaalustab peanaha PH-taset ja säilitab peanaha enda rasvakihi. Ravib juukseid, muudab need läikivaks ja tugevdab. Aitab sulgeda katkisi otsi, ravib juuste väljalangemist ja kõõma.

Reetha

Reetha (Sapindus Mukurossi) sisaldab rohkesti vitamiine A, D, E ja K, saponiine, suhkrut, rasvhappeid, mis kõik soodustavad juuksefolliikuli tervist ja peanaha heaolu. Idamaades kutsutakse reethat pesupähkliks ning seda kasutatakse peaaegu kõige pesemiseks. Meeldiva loodusliku vahu tõttu on reetha hea juuksepuhastaja ning ravib kõõma, muutes juuksed läikivaks ja kergesti käsitletavaks.

Reetha (Ritha) Sapindus Mukorossi

Amla-, reetha & shikakai -pulber- imeline valmislahendus ayurveeda taimesegust

Radico Organics on toonud turule täiusliku valmissegu, mis sisaldab amla-, reetha- ja shikakai-pulbrit. Segu on võimalik kasutada kahel viisil: juukseid ja peanahka hooldava juuksemaskina või juuste sügavpuhastamiseks enne taimset juuksevärvi. Aastatel 2019-2020 kasutasime seda üsna palju Tallinna ökojuuksesalongis enne juuste värvimist taimevärviga. Meie ökojuuksuri kogemuse põhjal oli see klientidele meeldivam viis juuste sügavpuhastamiseks enne värvimist kui savipuhastus. Samuti kasutasime palju savi, kuid kõigile juustele savi ei sobi selle tekitatud kareduse tõttu. Toode on saadaval siin. 

Ayurveeda taimede kasutamine

Kui alustate ayurveeda taimede kasutamisega siis valige alguses üks kuni kaks taime. Võite segada taimepulbreid baasõliga nagu kookosõli või oliiviõli, et luua toitev juuksemask. Kandke segu peanahale ja masseerige õrnalt, et stimuleerida vereringet ja soodustada ürtide kasulike omaduste imendumist. Jätke ravi peale vähemalt 30 minutiks enne õrna šampooniga loputamist.

Lisaks Ayurveda ürtide kasutamisele on oluline järgida tervislikku eluviisi, mis toetab üldist juuste tervist. See hõlmab tasakaalustatud toitumist, piisavat hüdratsiooni, stressitaseme haldamist ja regulaarset liikumist. Tervikliku lähenemisviisi abil juuksehooldusele saate saavutada tervislikumad, ilusamad juuksed seestpoolt välja.

Kokkuvõtteks võib Ayurveda taimede lisamine teie peanaha puhastamise rutiini muuta teie juuste tervist. Kasutades nende looduslike koostisosade jõudu, puhastate peanahka, toidate juuksefolliikuleid ja soodustate tugevate, elavate juuste kasvu. Haarake Ayurveda tarkus ja tõstke oma juuksehooldusrutiin uuele tasemele. Tervislik peanahk on kaunite juuste alus!