Amla viljad juuste kasvuks

Juukseid peetakse naiste krooniks- kes siis ei sooviks endale tugevaid, lopsakaid ja terveid juukseid? Kiire ja tervislik juustekasv on midagi, mida paljud inimesed soovivad. Kuid juuste kasvama saamine on ülesanne, mis vajab aega, pikka meelt ja õigeid koostisosi.

Looduslik amla

Amla ehk India karusmari (Phyllanthus Emblica) on tuntud paljude suurepäraste omaduste poolest. India klassikalises ayurvedas aitab amla juuksevärvi kinnitumisel, hooldab juukseid ning peanahka. Selles peamiselt Indias ja Birmas kasvava Myrobala-puu söödavates viljades on rohkesti tanniine ja C-vitamiini. Amla on rikkalik antioksüdantide allikas ning sisaldab ka kampeferooli, flavonoide ja gallushapet, mis aitavad parandada juuste tekstuuri. Kuidas aitabamla vili Sinu juuste kasvu kiirendada?

Amla eelised juuste kasvule

  • Peanaha masseerimine amlaõli või amlat sisaldava õliga aitab vereringet kiirendada. See omakorda soodustab folliikulite (juuksenääpsude) toitmist ja kiirendab juuste kasvu. Lisaks aitab amlaõli vabaneda kõõmast peanahal ning lahustab folliikulites oleva rasu ja mustuse, parandades nii peanaha üldist tervist.
  • Terve peanahk soodustab keha võimet reguleerida pH tase ja peanaha rasu tootmist.
  • Üks suurimaid juuste katkemist põhjustavaid tegureid on C-vitamiini puudus ja üks lihtsamaid viise oma keha täiendamiseks selle olulise vitamiiniga on amla tarbimine.
  • Sisaldades rikkalikult C-vitamiini on amla äärmiselt rikas antioksüdantide poolest. Antioksüdandid aitavad hoida juukseid ja folliikuleid tervena, võideldes kahjustusi põhjustavate vabade radikaalide vastu.
  • Amla regulaarne kasutamine juuksehoolduses aitab tugevdada ka juukse struktuuri, hoides ära sellised probleemid nagu katkendlikud ja lõhenenud juukseotsad.
  • Amla annab juustele kohevust ning kauni sära ja läike tänukõrgeleC-vitamiini sisaldusele.

Amla eelised Sinu söögilaual

Iga päev paari amlavilja söömine aitab juuste hallinemist ennetada, juuste kasvu soodustada ja peanaha seisundit parendada. Värske amla on aga saadaval ainult oktoobrist märtsini ja sedagi ainult Indias. Nii et tõhus viis selle imevilja tarbimiseks aastaringselt on amlapulbri lisamine oma dieeti. 1/4–1 teelusikatäit pulbrit päevas võib kaasa tuua imelisi muutusi juuste tervises. Oluline on meeles pidada, et see, mida toiduks tarbime, on juuste tervise osas sama oluline kui see, mida kasutad juustele.

Allpool on loetelu amla juuksehooldustoodetest juuste kasvu jaoks.

Amlat sisaldavad juuksemaskid kodus 

Juuksemaski tegemine kodus on lihtne see nõuab Sinult tahtmist saada ilusad, terved ja lopsakasd juuksed. Mõningad praktilised nõuanded kodus amlamaski tegemiseks: 

  • Ära kasuta metallist lusikat või kaussi
  • Pärast koostisosade tarbimist sulge poolit pakend

Amla maskjuuste kasvu edendamiseks

Vaja läheb:

1 osa amlapulbrit

3 osa soojavett

Toimeaeg: 30 min-1h

Segage pulbrit lisades vähehaaval soe vesi valmistamaks ühtlane pasta. Segu tekstuur peaks sarnanema jogurtiga. Määrige segu juustesse. Jätta juustesse 30 min – 1tund ja seejärel loputada juuksed.

Läikivad juuksed

Amla õli juuste kasvu jaoks

Vaja läheb:

2 tl amla pulbrit

2 spl kookosõli

Toimeaeg: 45 minutit

Kuumutage kuumaveevannis kookosõli ja lisage sellele kaks teelusikatäit amla pulbrit. Kuumutage kookosõli, kuni see muutub pruuniks. Lülitage kuumus välja ja laske segul jahtuda. Kui söestunud pulber on settinud, koguge õli kaussi. Kuigi see on veel pisut soe, kandke seda peanahale ja juustele. Masseerige peanahka umbes 15 minutit.Kui olete peanahka masseerinud ja juuksed on õliga täielikult kaetud, hoidke õli veel 30 minutit juustes. Peskeamlaõli välja sulfaadivaba šampooniga.

Kui tihti protseduuri teha?

Soovituslikult kolm korda nädalas.

Kuidas see töötab?

Kookosõliga - kookosõlil on tugevad läbitungivad omadused, mis aitavadamlaõlil sügavale juustesse imbuda, toites juukseid amla heade omadustega. Sellel on ka antibakteriaalsed omadused, mis aitavad säilitada peanaha tervist.

Oliiviõliga - oliiviõli on looduslik palsam, mis aitab juukseid niisutada, muutes need siledaks ja kergesti käsitletavaks. See aitab tõhusalt toime tulla sellise probleemidega nagu juuste lõhenemine.

Henna ja Amla juuste kasvu jaoks

Vaja läheb:

1 splamla pulbrit

3 spl hennapulbrit

4 spl sooja vett

Toimeaeg: 1-2 h

Pange koostisosad kaussi ja segage, kuni saate ühtlase segu. Kasutage kindlasti plastik- või klaaskaussi, mitte metallkaussi.Laske segul üleöö seista. Hommikul kandke segu peanahale ja juustele. Võite segule lisada indigot, kui Te ei soovi, et juuksed muutuksid oranžikaks. Kui peanahk ja juuksed on täielikult kaetud, jätke mask pähe umbes 1-2 tunniks. Peske juuksedleige vee ja sulfaadivaba šampooniga.

Kui tihti protseduuri teha?

Kord kuus.

Kuidas see töötab?

Henna on suurepärane koostisosa peanaha tervisele. See eemaldab rasu ja mustuse kogunemise, vabastab folliikulite ummistused ja soodustab juuste kasvu.

Hoiatus: kuna hennal on värvivad omadused, siis see retsept ei sobi blondidele, heledatele juustele ja neile, kes ei soovi, et nende juuksed punaseks värvuksid. Henna leiad siit

Amla ja shikakai juuste kasvu jaoks

Vaja läheb:

2 splamla pulbrit

2 splshikakai pulbrit

4 spl vett

Toimeaeg: 40 minutit

Segage kaussi amla ja shikakai pulber veega, et saada ühtlane pasta. Kandke see pasta juuksemaskina juustele ja peanahale. Kui peanahk ja juuksed on täielikult kaetud, jätke mask mõjuma umbes 40 minutiks. Loputage juuksedleige veega. Kui juuksed olid enne protseduuri puhtad, võite šampoonipesu vahele jätta, kuna shikakai on puhastavate omadustega.

Kui tihti protseduuri teha?

Kord nädalas.

Kuidas see töötab?

Amla ja shikakai mask aitab ohjeldada juuste välja langemist. Shikakai on suurepärane koostisosa peanaha ja juuste puhastamiseks. See aitab eemaldada viimistlustoodete kogunemist juustesse, rasu ja mustust ning jätab juuksed pehmeks ja siidiseks. Aitab ka folliikulite ummistuse puhul, nii et peanahk saab selles taimesegus olevast amlast maksimaalset kasu.Shikakaipulbri leiad siit

Amla pulber ja muna juuste kasvu jaoks

Vaja läheb:

2 muna

1/2 tassi amla pulbrit

Toimeaeg: 1 tund

Kausis vahusta munad, kuni need hakkavad kohevaks minema. Vahustatud munale lisage amlapulber ja segage, kuni saate ühtlase pasta.Kandke see pasta juuksemaskina juustele ja peanahale.Kui peanahk ja juuksed on täielikult kaetud, jätke mask umbes 1 tunniks mõjuma.Peske juukseid leige veega. Ärge kasutage sooja/kuuma vett, kuna see võib muna kõvaks muuta ja juustesse kinni jätta.

Kui tihti protseduuri teha?

Kord nädalas.

Kuidas see töötab?

Munas on palju proteiine, mis aitavad juukseid ja folliikuleid toita. Munakollane aitab juukseid korrastada ja muudab need paremini käsitletavaks.

Kokkuvõtteks

Amla on rikkalik taim oma hooldavate omaduste poolest. Seda võib kasutada nii seesmiselt kui väliselt ning taime kasutamise retsepte on palju ja mitmekesiseid. Meie e-poest leiate kõik vajalikud orgaanilised taimepulbrid siit. 

Soovime teile häid juuksehoolduse hetki! Amla leiate siit. 

 

Tekst: Eha Vakkermann

 

Lisa lugemist:

https://en.wikipedia.org/wiki/Phyllanthus_emblica

https://www.stylecraze.com/articles/aloe-vera-for-hair/

http://juuksur.innove.ee/chapter2/6.php